LOGOTIP VIRAT

Recursos

Publicacions

Revistes i anuaris

Seu Vella. Anuari d’història i cultura, Associació Amics de la Seu Vella (1999-2006)

Els secrets de la Seu Vella, Associació Amics de la Seu Vella (2000-2007)

Història

Alonso, Gabriel, La Seo Antigua de Lérida, Lleida: IEI (1976) 

Busqueta, Joan J. i Vilalta, Maria José, El Turó de la Seu Vella en la història de Lleida, Lleida: Institut d’Estudis Ilerdencs (2015)

Macià, Montserrat, La Seu Vella de Lleida: guia històrica i arquitectònica, Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura (1997)

 

Història de l’Art

Alonso, Gabriel, Los maestros de “la Seu Vella de Lleida” y sus colaboradores, Lleida, IEI (1976)

Argilés, Caterina, “El relotge medieval de la Seu Vella de Lleida”, a Acta historica et archaeologica mediaevalia, núm 14, Barcelona: Universitat de Barcelona (2010)

Beseran, Pere, La memòria dels Montcada. Les tombes gòtiques de la capella de Sant Pere de la Seu Vella de Lleida, Lleida: Museu de Lleida Diocesà i Comarcal-Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura (2003)

Company, Ximo, La Seu Vella de 1500 a 1700: una ullada historiogràfica. Visions, impressions i petjades artístiques, Lleida: Amics de la Seu Vella de Lleida (2003)

Conejo, Antoni; Fresquet, Jaume; Gil, Isabel; Lorés, Immaculada, “La restauració de l’entorn de la porta dels Fillols de la Seu Vella”, a Revista d’Arqueologia de Ponent, Lleida: Universitat de Lleida (2012)

Fité, Francesc, “Una predel·la per a la devoció a l’antic retaule major de la Seu Vella de Lleida”, a Miscel·lània Litúrgica Catalana, Barcelona: Institut d’Estudis Catalans (2016)

Fité, Francesc, “Els cancellers de l’Estudi General de Lleida i la promoció artística: l’exemple del bisbe Guerau de Requesens, fundador de la capella de l’Epifania de la Seu Vella de Lleida”, Lambard. Estudis d’art medieval, vol. XX (2008), pp. 61-90

Fité, Francesc, “La consueta de la Catedral de Lleida i els cultes hagiogràfics”, Lambard. Estudis d’art medieval, vol. XXIX (2021), pp. 77-120

Lorés, Immaculada, La Seu Vella i el turó, Lleida: Pagès (2007)

Niñá, Meritxell, “Maria com a idea de l’Encarnació. Aproximació al programa escultòric romànic de la Seu Vella de Lleida”, a Síntesi. Quadern dels Seminaris de Besalú, núm. 1, Figueres: Institut Ramon Muntaner (2013)

Tous, Joan, Signos de los canteros de la Seu Vella de Lleida y sus alrededores, Lleida: Ajuntament de Lleida (1982)

Busqueta, Joan J. (2021) “Càtedra “Turó de la Seu Vella”: una necessitat compartida que ha de fer-se realitat”, Fires i Festes, 4

Activitat interactiva

Lectura de les làpides medievals de la Seu Vella

Joan J. Busqueta i Núria Preixens

Làpides medievals

Accedeix a l'activitat interactiva sobre les làpides medievals de la Seu Vella.

COMENCEM

Vols col·laborar amb nosaltres?

Envia un correu electrònic amb les referències a incorporar per ampliar la relació de recursos.

CONTACTA