LOGOTIP VIRAT

Activitats

CÀTEDRA TURÓ DE LA SEU VELLA

Han passat gairebé 18 anys d’ençà de l’exposició commemorativa del 2003, així com dels actes vinculats celebrats durant aquell any, amb motiu dels 800 anys de la primera pedra de la Seu. I n’han passat uns quants més, trenta, el proper mes de març, de l’organització, el 1991, del recordat Congrés de la Seu Vella, les actes del qual, editades, el desembre d’aquell mateix any, pels professors Frederic Vilà i Immaculada Lorés, constitueixen una joia d’obligada referència. No cal dir que, sobre aquestes bases, sòlides, però necessitades, avui, de revisió i actualització, la Càtedra Turó de la Seu Vella pretén desenvolupar diferents accions.

Per una banda, vinculades a la recerca, s’ha previst la realització d’un congrés interdisciplinari; seminaris anuals de formació en els diferents àmbits temàtics; seminaris anuals de preparació i discussió sobre els temes a tractar en els congressos i sobre l’anàlisi i difusió de les conclusions dels mateixos; impuls a projectes de recerca previs o derivats d’aquestes conclusions i difusió dels treballs.

Per altra banda, vinculades a la difusió del conjunt patrimonial, com la col·laboració, des de la perspectiva científica, en aquelles activitats de promoció del Turó i dels seus actius, que reclamin aquesta base d’anàlisi, realitzades des del Consorci del Turó de la Seu Vella o d’institucions com, per exemple, la mateixa associació “Amics de la Seu Vella”, entitat, aquesta darrera, amb la que la Universitat ja va signar un acord de col·laboració que venia a consolidar, en els darrers anys, la celebració de seminaris de formació sobre diferents aspectes de la Seu i el seu entorn. Sens dubte una primera pedra del que avui ja es pot fer una realitat.

Recents

Docència
Recerca
Transferència
Assessorament sobre la petició realitzada per un grup d’entitats de Lleida per instal·lar un memorial al Turó de la Seu Vella.
+INFO