LOGOTIP VIRAT

Activitats

CÀTEDRA TURÓ DE LA SEU VELLA

Han passat gairebé 18 anys d’ençà de l’exposició commemorativa del 2003, així com dels actes vinculats celebrats durant aquell any, amb motiu dels 800 anys de la primera pedra de la Seu. I n’han passat uns quants més, trenta, el proper mes de març, de l’organització, el 1991, del recordat Congrés de la Seu Vella, les actes del qual, editades, el desembre d’aquell mateix any, pels professors Frederic Vilà i Immaculada Lorés, constitueixen una joia d’obligada referència. No cal dir que, sobre aquestes bases, sòlides, però necessitades, avui, de revisió i actualització, la Càtedra Turó de la Seu Vella pretén desenvolupar diferents accions.

Per una banda, vinculades a la recerca, s’ha previst la realització d’un congrés interdisciplinari; seminaris anuals de formació en els diferents àmbits temàtics; seminaris anuals de preparació i discussió sobre els temes a tractar en els congressos i sobre l’anàlisi i difusió de les conclusions dels mateixos; impuls a projectes de recerca previs o derivats d’aquestes conclusions i difusió dels treballs.

Per altra banda, vinculades a la difusió del conjunt patrimonial, com la col·laboració, des de la perspectiva científica, en aquelles activitats de promoció del Turó i dels seus actius, que reclamin aquesta base d’anàlisi, realitzades des del Consorci del Turó de la Seu Vella o d’institucions com, per exemple, la mateixa associació “Amics de la Seu Vella”, entitat, aquesta darrera, amb la que la Universitat ja va signar un acord de col·laboració que venia a consolidar, en els darrers anys, la celebració de seminaris de formació sobre diferents aspectes de la Seu i el seu entorn. Sens dubte una primera pedra del que avui ja es pot fer una realitat.

Simposi Turisme Patrimonial

El proper dia 1 de desembre de 2023 es realitzarà el Simposi de Turisme Patrimonial al Turó de la Seu Vella. Comptarem amb les comunicacions de diferents professionals i experts que tractaran aspectes diversos sobre el patrimoni i la cultura en relació amb el turisme.

Inscripció gratuïta fins el 30 de novembre a través del correu electrònic de la Càtedra: catedra.turoseuvella@udl.cat

Recordem que també es podrà seguir la retransmissió en directe a través dels enllaços que trobareu al programa.

Us esperem a l’espai de La Canonja de la Seu Vella

Recents

Docència
Col·laboració de la Càtedra en el seminari de lectura i interpretació de textos medievals de l'Arxiu Capitular de Lleida
+ INFO
Últimes col·laboracions
La Càtedra col·labora en les XI Jornades de Turisme de la Universitat de Lleida, que es centren aquest any en les noves tecnologies aplicades al turisme
Mira el programa
Transferència
Assessorament sobre la petició realitzada per un grup d’entitats de Lleida per instal·lar un memorial al Turó de la Seu Vella.
+INFO